Nasilna smrt u Ljubuškom: Sin osumnjičen za ubistvo oca

Dolaskom pronađeno je tijelo V.P. s vidljivim povredama koje ukazuju na nasilnu smrt uzrokovanu intervencijom druge osobe

10.08.2023. 11:00
  • Podijeli:
policija-rotacija_svjetlo-646a29ea00ca9.webp Foto: Pixabay

Prema izvještaju Policijske uprave Ljubuški, jučer oko 18 sati, prijavljeno je ubistvo koje je navodno počinjeno od strane osobe A.P. (1993) nad njegovim ocem V.P. (1959)

Policija je odmah reagirala na prijavu te su na mjesto događaja upućeni policijski službenici Policijske uprave Ljubuški te hitna pomoć Doma zdravlja Ljubuški.

Dolaskom pronađeno je tijelo V.P. s vidljivim povredama koje ukazuju na nasilnu smrt uzrokovanu intervencijom druge osobe.

Osoba A.P., koja je poznata kao registrirani duševni bolesnik, također se nalazila na mjestu događaja te je odmah privedena. Dežurni tužitelj u Širokom Brijegu obaviješten je o situaciji i postupcima koji su poduzeti.

Uz prisustvo dežurnog tužitelja i mrtvozornika, policijski službenici PU Ljubuški proveli su uviđaj na mjestu događaja. Tijelo preminulog V.P. prevezeno je u gradsku mrtvačnicu "Bijeli Brijeg" u Mostaru, gdje će se izvršiti obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Istraga ove tragične situacije nastavlja se, a policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve potrebne korake kako bi se rasvijetlili svi detalji ovog zločina.

Prema informacijama iz Policijske uprave, slučaj je okarakteriziran kao kazneno djelo ubistva. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()