Na području Prnjavora, Čelinca i Kotor Varoši sankcionisana 32 vozača zbog alkoholisanosti

Policijski službenici su kontrolisali i alkotestirali 360 učesnika u saobraćaju

30.05.2024. 14:20
  • Podijeli:
alkotest, policija, policajac, pijanstvo, vožnja pod dejstvom alkohola - shutterstock-65b8fb843e464.webp Foto: Shutterstock

Policijski službenici Policijskih stanica Prnjavor, Čelinac i Kotor Varoš, tokom proteklog vikenda, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali realizovali su pojačanu kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prisustvo alkohola u organizmu.

Policijski službenici su kontrolisali i alkotestirali 360 učesnika u saobraćaju.

"Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisana su 32 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 16 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 10 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a pet vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg", saopštila je PU Banjaluka.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisan je jedan "mladi vozač", odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je šest ostalih prekršaja.

Policijska uprava Banjaluka apeloval je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()