MUP Goražde: U novembru zbog zloupotreba droga uhapšeno pet osoba

Brojne zapljene

26.11.2023. 12:53
  • Podijeli:
Goražde_Drina_foto_Wikimedia-645ccfd36311c.webp Foto: Wikimedia

Obračun goraždanske policije sa problemom zloupotrebe droga u ovom kantonu traje u kontinuitetu. Policijski istražitelji skoro svakodnevno provode akcije na pronalasku osoba koje čine krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Samo u mjesecu novembru uhapšeno je pet osoba, a u šest akcija policija je zaplijenila 314 grama amfetamina i manju količinu ekstazija.

Osobe koje su počinile krivičlna dijela predaju se u dalju nadležnost Tužilaštva BPK Goražde, a kako saznajemo među njima su uglavnom povratnici u počinjenju krivičnih djela.

Iz MUP-a BPK Goražde su još ranije najavili intenziviranje aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe droga s obzirom na sve izraženiji problem sa zloupotrebom narkotika na području BPK Goražde.

Podsjetimo da je u prošlom mjesecu policija zbog krivičnih djela vezanih za zloupotrebu droga uhapsila deset osoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()