Mostarac mladićima prijetio pištoljem, policija mu pronašla oružje i kokain

Policajci su istog pronašli u stanu, a isti im je dobrovoljno predao crni plinski pištolj sa pripadajućim okvirom bez metaka.

08.04.2024. 12:15
  • Podijeli:
policija_BiH_ilustracija_foto_ArminDurgut_PIXSELL-1663587735845.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policijskoj stanici Mostar Centar D.B. (2002) iz Stoca prijavio je da je, dok se u subotu navečer s trojicom prijatelja kretao pješice na lokaciji trg I. Krndelja, pored njih prolazilo vozilo marke Peugeot, te da je vozač držeći pištolj u ruci isti uperio u njih i prijetio im, nakon čega se udaljio.

Policijski službenici su navedeno vozilo pronašli parkirano na trgu Musala, te su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osoba koja je prijetila pištoljem Dž.S. (1991) iz Mostara.

Policajci su istog pronašli u stanu, a isti im je dobrovoljno predao crni plinski pištolj sa pripadajućim okvirom bez metaka.

U stanu na stolu uočeni su novac i pvc najlon u kojemu se prema rječima Dž.S. nalazi opojna droga kokain. Dž.S. je priveden i doveden u prostorije Policijske stanice, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

U nedjelju, 7. aprila 2024. godine, po usmenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Odjela za posebne namjene, Sektora krim. policije, izvršili su pretres stana Dž.S. u gradskom području Mostar Stari grad. Tom prigodom uz potvrdu je izuzeto: jedan paketić sa sadržajem nepoznate praškaste tvari bijele boje koja asocira na kokain, dvije novčanice od 10 km zarolane u cjevčicu, 27 komada metaka 9 mm. Nad istim je urađena kriminalistička obrada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()