Krađe na grobljima u Žepču: Lopovi otuđili mesing i bronzane fenjere sa nadgrobnih spomenika

Istražitelji Policijske stanice Žepče obavili su uviđaj, a dežurni tužilac je obaviješten

25.06.2024. 20:29
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

Policijska stanica Žepče zaprimila je dvije prijave o krađama na lokalnim grobljima jučer, 24.06.2024. godine.

U 09:40 sati, J.D. (32) iz Komšića prijavio je da je u proteklom periodu na mjesnom groblju Brankovići nepoznato lice izvršilo krivično djelo “Teška krađa”.

Otuđeni su mesing i bronzani fenjeri s više nadgrobnih spomenika. Istražitelji Policijske stanice Žepče obavili su uviđaj, a dežurni tužilac je obaviješten.

Samo dvadeset minuta kasnije, u 10:00 sati, Fra J.J., mjesni župnik u Novom Šeheru, prijavio je sličan incident na groblju u mjestu Ozimice.

U ovom slučaju, nepoznato lice je također otuđilo mesing s više nadgrobnih spomenika, a nekoliko spomenika je oštećeno. Istražitelji su ponovno izašli na teren i obavili uviđaj uz obavještavanje dežurnog tužioca.

Ove krađe izazivaju zabrinutost među lokalnim stanovništvom, jer pokazuju nepoštovanje prema pokojnicima i njihovim porodicama.

Policija intenzivno radi na otkrivanju počinitelja ovih djela kako bi spriječila daljnje incident.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()