Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke: Policija ih hvatala po poljima

Prije nekoliko dana i dvojica državljana BiH uhapšena su nakon što je jedan probio rampu na graničnom prelazu, a drugi također prošao ne zaustavljajući se

09.02.2024. 09:36
  • Podijeli:
Ilustracija Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Ilustracija

Policajci Policijske uprave brodsko-posavske su u četvrtak oko 18:45 uočili vozilo za koje su posumnjali da se koristi za krijumčarenje migranata. Vozilo su zaustavili kod naplatnih kućica u Novoj Gradiški, ali je po izlasku policajaca vozač naglo dao gas i u pokušaju bijega se zabio u drugo vozilo.

Kako piše 24sata, kombi se zabio u vozilo pravosudne policije u kojemu je bio zatvorenik.

Dvije osobe su zatim pobjegle pješke, a iza sebe su ostavile vozilo u kojem su policajci pronašli više ljudi bez dokumenata te su ih prepratili u postaju.

Kako saznaju od brodsko-posavske policije, jedan od bjegunaca, 21-godišnji mladić, uhvaćen je u četvrtak kasno navečer. Drugi je pronađen u petak u ranim jutarnjim satima, a riječ je o 20-godišnjaku.

Podsjetimo, prije nekoliko dana i dvojica državljana BiH uhapšena su nakon što je jedan probio rampu na graničnom prelazu, a drugi također prošao ne zaustavljajući se. Obojica su prevozili migrante.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()