Kajganić: Tužioci dobili dodatno obezbjeđenje

Nastavljene provjere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca i policijskog načelnika

29.10.2022. 13:27
  • Podijeli:
milanko_kajganic_foto_tuzilastvobih-1664446871236.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić izjavio je Srni da se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, te da su neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje.

Kajganić kaže da je u okviru ovih provjera pretresena jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali da se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene, odnosno da li su ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

On je rekao da su navodi o planiranju ubistva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima.

"Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz takozvanog "Sky predmeta" i to se sada provjerava", rekao je Kajganić.

On kaže da su neki tužioci Tužilaštva BiH dobili dodatno obezbjeđenje, ne precizirajući o kojim tužiocima je riječ.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH juče su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, rečeno je ranije Srni u Sipi.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()