Jezivo: Kafom pokušala da otruje radnu koleginicu

Nini Ninković predložen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je pokušala da ubije koleginicu T.S.

23.12.2022. 11:12
  • Podijeli:
okruzno-tuzilastvo-banjaluka.jpg

Nina Ninković (57) iz Banjaluke uhapšena je i predložen joj je pritvor zbog sumnje da je pokušala da otruje radnu koleginicu T.S. iz Banjaluke kojoj je u kafu sipala štetnu materiju!

Kako saznaje UNA riječ je o radnicama Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske koje su navodno bile u sukobu koji se ticao pozicija na kojima su zaposlene. Prema nezvaničnim informacijama istraga je pokrenuta zahvaljujući zaposlenicima Zavoda koji su cijeli slučaj i prijavili. Pokušaj trovanja je trajao duže vrijeme i sumnja se da je Ninkovićeva koleginici u kafu sipala, između ostalog, i sredstvo za čišćenje i dezinfekciju toaleta.

"Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičene Nine Ninković stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo pokušaj ubistva", rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Ona kaže da se Ninkovićevoj na teret stavlja da je u periodu od 08. do 21. decemba oštećenoj T.S. sipala u kafu materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je liši života.

"Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage", rekla je Đaković Vidović.

Ona dodaje da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke, te zbog  postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

U Republičkoj pedagoškom zavodu za UNU kažu da ih je taj slučaj potpuno šokirao i niko ne može da vjeruje da je Ninkovićeva bila u stanju da to učini.

"Sve je, na vrijeme, primjećeno i prijavljeno policiji. Vjerujte svi smo u šoku, jer cijela ta situacija djeluje nerealno i zvuči kao scenario iz nekog holivudskog filma. Srećom žrtva je dobro. One su zajedno radile, poznaju se godinama i zaista ne znam šta je moglo dovesti do toga", rekao je sagovornik iz Pedagoškog zavoda koji je insistirao na anonimnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()