Jedan od vodećih narkobosova u regionu Gazim Čelja uhapšen na Kosovu

Bivši policajac

09.12.2023. 16:18
  • Podijeli:
gazim celja x com 23-65747ef559e3c.webp Foto: X-com

Gazim Čelja kojeg pravosudni organi etiketiraju kao jednog od vodećih narkobosova u regiji Balkana uhapšen je na Kosovu u okviru akcije kojom je koordinisao Eurofast.

Čelja je inače bivši pripadnik specijalne jedinice u Albaniji za kojeg se navodi da sarađuje sa vodećim kartelima u Evropi, a za njim je bilo raspisano više potjernica.

On je 2015. godine optužen za međunarodnu trgovinu kokainom nakon što je u njegovoj vili pronađeno 18 kilograma kokaina. Prema navodima kosovskih i albanskih medija, Čelja je porodičnu vilu pretvorio u laboratoriju za pripremu droge. Sud ga je 2015. godine pustio iz zatvora zbog teške bolesti. Kasnije je ponovo uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata i osuđen na kućni pritvor. Ranije je također hapšen zbog "eksploatacije prostitucije" i međunarodne trgovine drogom.

Sada je njegovo hapšenje potvrdio ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala

On je putem objave na društvenoj mreži Facebook poručio da će "sila zakona pogoditi svakoga" i da će "prestati nekažnjivost za svakog ko pomisli da će se i dalje skrivati od pravde".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()