Evo zašto je vraćena optužnica protiv Zeljkovića i ostalih

Optužnica na sadrži zakonski naziv krivičnog djela i opis djela iz kojeg proizlaze zakonska obilježja krivičnog djela

05.10.2022. 10:23
  • Podijeli:
branislav zeljkovic foto Dražan Pozderović-1664956851552.webp Foto: Dražan Pozderović

Optužnica protiv Branislava Zeljkovića i ostalih u aferi "Korona ugovori" vraćena je Tužilaštvu na doradu jer, kako je saopštio sud, ne sadrži sve što je potrebno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS, odnosno članom 242. stav 1.

Sud se pozvao na dvije tačke, v) i g).

To u praksi znači da optužnica prema tački v) ne sadrži "opis djela iz kojeg proizlaze zakonska obilježja krivičnog djela, vrijeme i mjesto izvršenja krivičnog djela, predmet na kome je i sredstvo kojim je izvršeno krivično djelo, kao i ostale okolnosti potrebne da se krivično djelo što preciznije odredi".

Takođe, prema tački g) optužnica na sadrži "zakonski naziv krivičnog djela, sa navođenjem odredbe Krivičnog zakonika".

Budući da sudija za prethodno saslušanje utvrdio da optužnica nije propisno sastavljena u skladu sa članom 242, ona je vraćena tužilaštvu na doradu

Osim bivšeg direktora Instituta za javno zdrastvo RS Zeljkovića optuženi su još i direktor firme "Procontrol d.o.o. Banja Luka" Slavko Bojić, direktor "Sineks laboratorije d.o.o." Sani Crljić t, direktor "Travel for fun" d.o.o Banja Luka Saša Markovićai direktor "Promedinga" d.o.o. Laktaši, Dragan Dubravac. U optužnici se navodi da su krivičnim djelima pribavili imovinsku korist na štetu budžeta Republike Srpske u iznosu od preko 1,3 miliona maraka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()