Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i saobraćajka u Velikoj Kladuši

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević

18.06.2024. 13:40
  • Podijeli:
udes_Kladusa_foto_Viber Cropped-64eee0ceada3e.webp Foto: Viber/ Crna Hronika

Nove servisne informacije.

-Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira evidentirani su u protekla 24h na području Velike Kladuše. Prijavljena je i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 86 pacijenata. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić. Na dalje liječenje upućen je jedan pacijent.

-Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, na području Velike Kladuše isporuka električne energije je uredna.

-Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, rekli su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Danas je Svjetski dan održive gastronomije, koji se svake godine obilježava 18. juna, poseban je praznik posvećen održivoj kuhinji koja promiče sigurnost hrane, razvoj poljoprivrede, održivu proizvodnju hrane, prehranu i očuvanje biološke raznolikosti.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

-Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

-Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom jutra i prijepodneva biće ugodnije, u drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti. Također, preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu, usljed visokih vrijednosti UV indeksa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()