Državljanin BiH u gepeku vozio Kineze

Hrvatska policija uhapsila 33-godišnjeg državljanina BiH zbog krijumčarenja 12 Kineza

28.05.2023. 15:13
  • Podijeli:
policija-auto-pu-dn.jpg

Tridesetrogodišnji državljanin BiH uhapšen je u Hrvatskog jer je u automobilu pokušao da prokrijumčari 12 Kineza do Zagreba.

Policija iz Slavonskog Broda saopštila je da su u mjestu Slobodnica u petak, 26. maja, uveče prilikom kontrole automobila BiH registracije pronađena tri muškarca i devet žena kineskog državljanstva koji su bili smješteni u prtljažniku i putnom prostoru.

Prilikom zaustavljanja na parkingu, vozač automobila je pokušao pobjeći, ali su ga policajci u tome spriječili i uhapsili.

Prema podacima policije, uhapšeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputstvima za sada nepoznatih osoba iz BiH uz nadoknadu, ilegalne migrante trebao da preveze do Zagreba.

Određen mu je je istražni zatvor, a terete ga za protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema migrantima koji su nezakonito preko Save ušli u Hrvatsku biće proveden postupak u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()