Djevojkama prijetio "otkidanjem glave"

Potvrđena optužnica protiv Benjamina Šehića zbog ugrožavanja sigurnosti pripadnicama LGBT populacije

09.02.2023. 11:04
  • Podijeli:
lgbt-parada-pixabay.jpg

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Benjamina Šehića zbog ugrožavanja sigurnosti pripadnicama LGBT populacije u Sarajevu.

"Optuženi se tereti da je 18. marta 2019. godine na ulici prišao dvjema djevojkama koje su se držale za ruku, te zbog predrasude o njihovoj seksualnoj orjentaciji, zaprijetio da će im otkinuti glavu ako ih opet zatekne na istom mjestu", saopštilo je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Dodaju da se optuženi tereti i za incident iz aprila iste godine.

"I tada je zaprijetio dvjema djevojkama, spominjući povorku ponosa. Jednoj od njih je prijetio skalpelom u predjelu grudi", navode u Tužilaštvu.

Dodaju da će navode iz optužnice tužilaštvo dokazivati saslušanjem pet svjedoka, te izvođenjem 25 materijalnih dokaza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()