Detalji udesa na pruzi kod Čelinca: Povrijeđen neoprezni vozač

Osim opela, u saobraćajnoj nezgodi učestvovao je i putnički voz kojim je upravljao S.S. iz Doboja, dodali su iz policije

20.01.2024. 19:19
  • Podijeli:
celivac_udes_ATV-65abed470857f.webp Foto: ATV

Vozač automobila opel M.M. iz Prnjavora povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Dubrava Stara, opština Čelinac, u kojoj je učestvovao i putnički voz, rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka.

Iz Policijske uprave su naveli da su pripadnici Policijske stanice Čelinac završili uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć u 20.40 časova.

Osim opela, u saobraćajnoj nezgodi učestvovao je i putnički voz kojim je upravljao S.S. iz Doboja, dodali su iz policije, prenosi Srna.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Iz policije su istakli da je o svemu obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva koji je ovo okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje posebnih vidova saobraćaja i naložio policiji da dokumentuje to krivično djelo.

U "Željeznicama Republike Srpske" je ranije rečeno da je putnički voz naletio na putnom prelazu u stanici Ukrina na putničko vozilo koje nije poštovalo aktiviranu svjetlosno-zvučnu signalizaciju.

Riječ je o putničkom vozu koji je saobraćao na relaciji Banjaluka – Doboj i na kome je pričinjena šteta.

Putni prelaz na području stanice Ukrina kod Čelinca osiguran je svjetlosno-zvučnom signalizacijom, kao i saobraćajnim znacima.

"Lična nepažnja vozača drumskih vozila, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nesreća, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima", poručeno je iz ŽRS.

"Željeznice RS" apeluju da svi učesnici u saobraćaju budu maksimalno odgovorni i savjesni, te da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali živote, ličnu i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()