Da li je moguće: Muškarac iz Šipova nakon udesa "napuhao" čak 4,14 promila alkohola u organizmu

Rekorder po izmjerenoj koncetracija alkohola u Republici Srpskoj je vozač iz Prijedora kome je u oktobru 2022. godine izmjereno 5,5 g/kg alkohola u organizmu

24.04.2024. 15:50
  • Podijeli:
policija republike srpske mup republike srpske-6537969e35335.webp Foto: MUP Republike Srpske

Policija je uhapsila M.M. iz Šipova koji je automobilom izazvao saobraćajnu nezgodu i pobjegao s mjesta udesa, a kada je pronađen "napuhao" je čak 4,14 g/kg alkohola u organizmu.

Nezgoda se dogodila u utorak navečer oko 21 sat na regionalnom putu Šipovo - Jezero. U PU Mrkonjić Grad navode da su u nezgodi učestvovali "Golf" kojim je upravljao M.M. i BMW za čijim volanom je bio V.R. iz Mrkonjić Grada.

"Vozač 'Golfa' se udaljio s mjesta nezgode i operativnim radom je pronađen i utvrđeno je da se radi o M.M. Tom prilikom je alkotestiran i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 4,14 g/kg, nakon čega je uhapšen", saopštila je PU Mrkonjić Grad.

Gotovo istovremeno u Banjoj Luci je uhapšen S.M. koji je oko 20.50 sati učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u Solunskoj ulici. Alkotestom njemu je izmjereno prisustvo od 3,57 g/kg alkohola u organizmu. Nešto ranije na magistralnom putu u Glamočanima uhapšen je vozač koji prilikom kontrole "napuhao" 2,71 g/kg alkohola u organizmu.

Prema podacima koje su policijske uprave saopštavale u posljednjih nekoliko godina rekorder po izmjerenoj koncetracija alkohola u Republici Srpskoj je vozač iz Prijedora kome je u oktobru 2022. godine izmjereno 5,5 g/kg alkohola u organizmu. Vozaču iz Bijeljine 2017. godine je izmjereno 5,3 g/kg.

U oktobru 2022. policija je u Gradišci uhapsila ženu kojoj je alkotestom izmjereno 5,19 g/kg. Sličan rezultat od 5,21 g/kg je imao muškarac iz Banje Luke koji je 2018. priveden nakon prijave za fizički napad.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()