Armin Berberović predat nadležnom tužilaštvu

Automobilom usmrtio 25-goldišnju doktoricu Azru Spahić

27.05.2023. 19:01
  • Podijeli:
Armin Berberović Facebook-6471c8a3d4359.webp Foto: Armin Berberović/Facebook

Armin Berberović (27) iz Sarajeva, koji je kasno sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom usmrtio pješakinju na pješačkom prelazu i povrijedio još dvije, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo kazala je da je osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Armin Berberović predat  u nadležnost Tužilaštva KS.

"Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica koja će dlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom", kazala je ona.

U nesreći koja se dogodila u 23.30 na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina, na mjestu je poginula 25-godišnja doktorica Azra Spahić, odnedavno zaposlena u Domu zdravlja Stari Grad.

Teške povrede opasne po život zadobila je njena kolegica, također mlada doktorica iz Zenice, koja je zadržana u KCUS-u.

Treća pješakinja, 21-godišnjakinja s Ilidže, nakon zbrinjavanja u KCUS-u puštena je na kućno liječenje.

Berberović nije imao položen vozački ispit, zvanično je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Također policija je potvrdila da je alkotestiranjem utvrđeno i da je Berberović u krvi imao prisustvo alkohola, mada iz policije nije rečeno o kojoj količini je riječ.

Berberović je, prema pisanju medija, i ranije zaustalvjan i kažnjavan zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()