Akcija "Market": Dileri predati Tužilaštvu BiH

U akciji su uhapšeni Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banjaluke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora

20.02.2023. 11:53
  • Podijeli:

Šestorica uhapšenih u akciji "Market", u kojoj je zaplijenjen kilogram kokaina, sprovedeni su jutros u Tužilaštvo BiH.

U akciji su uhapšeni Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević iz Banjaluke, Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora.

U Tužilaštvu navode da će osumnjičeni u zakonskom roku biti ispitani, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora za osumnjičene.

"Akcija "Market" realizovana je koordinisanom saradnjom Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Tužilaštva BiH, a u procesu otkrivanja i identifikovanja pripadnika struktura narko-kriminala u BiH i borbi protiv krijumčarenja većih količina teških opojnih droga. Prilikom realizacije akcije zaplijenjena je količina od oko 1 kilograma opojne droge `kokain`", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da se osumnjičeni terete da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krijumčarenje i prodaju opojne droge na području Banjaluke i drugih mjesta.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu", navode u Tužilaštvu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()