Akcija "Kod 2": Kladioničarima za "sigurice" uzeli 450.000 maraka

U akciji "Kod 2" uhapšeno šest Fočaka osumnjičenih za prevare i pranje novca

26.10.2022. 12:51
  • Podijeli:
akcija Kod 2 foto MUP RS-1666781392612.webp Foto: MUP RS

Fočanska policija uhapsila je šest osoba u okviru akcije "Kod 2" usmjerene na otkrivanje krivičnih djela prevare i pranja novca u iznosu od oko 450.000 maraka.

Kako saznaje UNA ponovo se radi o takozvanoj "kladioničarskoj mafiji" koja je preko interneta, odnosno društvenih mreža varala lakovjerne kladioničare. Naime, njih su uvjeravali da imaju "dojavu" za namještene mečeve iz kladioničarske ponude pa su im uzimali novac na ime uplate rezultata i slično.

U PU Foča navode da su uhapšeni M.S., S.M., S.V., N.P., N.D., i B.M. svi iz Foče, dok su po naredbi suda izvršeni pretresi na sedam lokacija koje su koristili.

"Osumnjičeni se terete da su od januara do marta 2022. počinili krivična djela prevara i pranje novca čime su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 450.000,00 KM na štetu više lica sa prostora Jugoistočne Evrope", rekla je portparol PU Foča Marijana Elez.

Ona navodi da su u pretresima pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u daljem krivičnom postupku, kao i određeni iznos novca.

"Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima", rekla je Elez.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()