64 godine uspješnog poslovanja i razvoja Hemofarma

Kao jedan od pionira u održivom poslovanju na ovim prostorima

Autor: PR tekst
31.05.2024. 13:16
  • Podijeli:
Atmosfera sa dana kompanije u Hemofarmu-6659b154150dc.webp Foto: Hemofarm

Regionalni farmaceutski lider, kompanija Hemofarm obilježila je, u ritmu zdravog života, 64 godine uspješnog poslovanja i razvoja.

Hemofarm, koji je od 2006. godine dio STADA grupe, jedne od vodećih farmaceutskih kompanija u Evropi, nastavlja da obara postojeće i postavlja nove rekorde sa 347 miliona proizvedenih pakovanja ili 7,8 milijardi jedinica u 2023.

„Pored rekordne proizvodnje koju ostvarujemo iz godine u godinu, ostali smo regionalni tržišni lideri u izuzetno izazovnom vremenu. Treću godinu zaredom Hemofarm je proglašen Najboljim poslodavcem (Top Employer) u Bosni i Hercegovini i Srbiji, dok je u isto vrijeme STADA grupa proglašena za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu. Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim terapijama“, rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Kao jedan od pionira u održivom poslovanju na ovim prostorima, kompanija je, prošle godine predstavila jedan od svojih najvažnijih projekata - STADA EXPO, multimedijalnu mobilnu platformu. Tokom svoje četvoromjesečne turneje kroz četiri evropske zemlje izložba je predstavljena u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Crnoj Gori, pružajući jedinstveno iskustvo posjetiocima da dožive održivi razvoj na djelu.

„Upravo slijedeći put održivog razvoja, težimo da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo održivom razvoju cjelokupnog društva i edukujemo druge na tom putu. Naše jasno opredjeljenje je da idemo neutabanim stazama. Kroz Fondaciju Hemofarm veoma aktivno djelujemo na podizanju svijesti društva o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i boljeg tretmana osoba sa mentalnim poteškoćama. Uz to, prošle godine smo kampanjom „Najvažniji poziv u životu“ još jednom jasno i glasno podržali povećanje broja transplantacija i svijest o važnosti doniranja organa. Regionalno, različitim kampanjama, podižemo svijest o važnosti zdravlja i preventivnih pregleda, kroz poruku - Pregledaj se“, istakao je Zeliger.

Hemofarm je počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. sa svega 30 zaposlenih, a 64 godine kasnije kompanija broji oko 4500 zaposlenih i posluje globalno, na četiri kontinenta. Proizvodni pogoni Hemofarma nalaze se u Vršcu, Šapcu, Dubovcu, Banjaluci (Bosna i Hercegovina) i Podgorici (Crna Gora). Nezavisna agencija Sustainalytics svrstala je STADU među top 6% farmaceutskih kompanija širom svijeta po pitanju ESG.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()