U toku borba za titulu i "broj 1"!

Bitka između trenutno dva najbolja tenisera na svijetu

16.07.2023. 15:26
  • Podijeli:
Djokovic Alkaras_Tanjug AP-64b3f0ad10b90.webp Foto: Tanjug/AP

U Londonu je u toku finale 136. Vimbldona između srpskog tenisera Novaka Đokovića i 16 godina mlađeg Španca Karlosa Alkaraza.

Meč koji je već nazvan kao "sudar generacija" odlučuje o novom šampionu, ali i o tome ko će od sutra biti prvi na ATP listi.

Đoković želi osmu titulu na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i petu uzastopnu, što bi značilo da se pridružio upravo Federeru i Bjernu Borgu.

Takođe, srpski teniser želi da pomjeri rekord po broju gren slemova na 24, u muškoj konkurenciji i izjednači se sa Margaret Kort, ako se gledaju obje konkurencije.

Do sada su se sastali dva puta, oba puta na šljaci. Prošle godine na Mastersu u Madridu pobijedio je Alkaraz, a ove godine u polufinalu Rolan Garosa Đoković je bio bolji.

Alkaraz ima jedan gren slem trofej, prošle godine na US Openu, kada Đoković nije igrao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()