Teška noć za tenisere iz Srbije, troje ih ispalo s Australian Opena: Ovo su svi rezultati

Đere je poražen nakon velike drame i pet setova, a ništa blje nije prošao ni Dušan Lajović

16.01.2024. 09:09
  • Podijeli:
Laslo Đere-65a62bb1a0c39.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Treća noć takmičenja na Australian Openu donijela je nekoliko velikih iznenađenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a odigran je pregršt duela čije rezultate možete vidjeti u nastavku objave.

Noć nije dobro prošla za srbijanske tenisere. Laslo Đere i Dušan Lajović ispali su iz takmičenja već u prvoj rundi, iako su bili favoriti u svojim duelima. Poražena je i predstavnica kod dama Aleksandra Krunić.

Đere je poražen nakon velike drame i pet setova. Bolji od 33. igrača svijeta bio je Francuz Arthur Cazaux, čovjek koji je stigao iz kvalifikacija i nalazi se na 122. mjestu ATP liste. Francuz je slavio rezultatom 3:2, po setovima 6:2, 6:7, 6:2, 3:6 i 6:2.

Ništa bolje nije prošao ni Dušan Lajović (51. ATP) kojeg je rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:3 i 7:6) savladao 133. igrač svijeta Giulio Zeppieri.

Casper Ruud nije imao problema, kao ni Grigor Dimitrov od favorita, dok je svakako veliko iznenađenje poraz Aleksandera Bublika od Indijca Sumita Nagala.

I kod dama je bilo iznenađenja, a to je svakako pobjeda Oceane Dodin nad 32. igračicom svijeta Lin Zhu. Ispala je i srbijanska predstavnica Aleksandra Krunić.

Svi rezultati završenih mečeva:

Muškarci:

Cazaux - Đere 3:2

Fils - Veseli 3:1

Zeppieri - Lajović 3:1

Michelsen - McCabe 3:1

Norrie - Varillas 3:0

Griekspoor - Safiulin 3:2

Lehečka - Zapata Miralles 3:0

Ruud - Ramos 3:0

Dimitrov - Fucsovics 3:1

Klein - Kwon 3:1

Purcell - Valkusz 3:1

Draper - Giron 3:2

Rune - Nishioka 3:1

Nagal - Bublik 3:0

Dame:

Cocciaretto - Sun 2:0

Kasatkina - Stearns 2:1

Stephens - Gadecki 2:0

Trevisan - Zarazua 2:1

Swiatek - Kenin 2:0

Collins - Kerber 2:1

Navarro - Wang 2:1

Azarenka - Giorgi 2:1

Tauson - Minnen 2:0

Dodin - Zhu 2:0

Burel - Krunić 2:0

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()