Senzacionalni Đoković se vratio iz mrtvih i prošao u četvrtfinale Roland Garrosa

Najbolji teniser svijeta još jednom potvrdio da je GOAT

03.06.2024. 20:51
  • Podijeli:
nole reuters pobjeda-665e11f243544.webp Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković (ATP:1) pobijedio je u osmini finala Roland Garrosa Francisca Cerundola iz Argentine (ATP:23) rezultatom 3:2 u setovima (6:1, 5:7, 6:3, 7:5, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale.

Iako je prvi set osvojio sa 6:1, u drugom setu pri rezultatu 1:1, na 0:40 Đoković se požalio na probleme s koljenom.
Ukazivana mu je pomoć jednom i to u vidu zvaničnog medicinskog timeouta, pa onda drugi i treći put između gemova, a u jednom trenutku povikao je prema svom boksu: "Ispalo je iz ležišta!".

Iako je uspio nastaviti meč, očigledno je bilo da se muči pa ja argentinski teniser došao do seta rezultatom 7:5 i tako poravnao na 1:1.

Đoković se teško kretao i Cerundolo je sa 6:3 osvojio treći set, a potom je u četvrtom napravio jedan break i činilo se da je sve gotovo pri rezultatu 4:2.

A, onda, po ko zna koji put, Novak se podigao "iz mrtvih". Uspio je vratiti break, a potom i u 12. gemu napraviti još jedan te je sa 7:5 "ukrao" set argentinskom teniseru.

U odlučujućem petom setu Đoković je poveo 2:0, ali Cerundolo je odmah vratio break i poravnao na 2:2. Ipak, najbolji teniser svijeta je ostao u dobrom ritmu, oduzeo je ponovo servis protivniku i sa 6:4 stigao do velike pobjede.

Đoković je tako došao do 370. pobjede na Grand Slamovima, čime je srušio rekord Rogera Federera.

Đokovića će u četvrtfinalu čeka bolj iz meča između Taylora Fritza i Caspear Ruuda.

Nešto ranije, Daniil Medvedev je izgubio u četiri seta od Australijanca Alexa de Minaura rezultatom 3:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:1, 6:3).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()