Šampion šampionski: Noletu titula, rekord i "brdo para"

Srbin je je podigao 91. pehar u karijeri, te u džep stavio rekordnu sumu novca na jednom turniru u istoriji tenisa

20.11.2022. 20:46
  • Podijeli:
Novak Đoković_Antonio Calanni_AP_Tanjug-1668974775080.webp Foto: AP / Antonio Calanni / Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković pobjednik je završnog mastersa sezone, ATP finala u Torinu.

Nole je do šeste titule, kojom se izjednačio sa rekorderom Rodžerom Federerom, stigao preko Kaspera Ruda, slavivši sa 7:5, 6:3.

Osvajač 21 grend slem krune tako je podigao 91. pehar u karijeri, te u džep stavio rekordnu sumu novca na jednom turniru u istoriji tenisa.

ATP je, naime, značajno poboljšao nagradni fond finalne smotre. On je ove godine iznosio čak 14,75 miliona dolara. A pošto je Đoković do kraja otišao sa maksimalnih pet pobjeda, inkasirao je sjajnih 4.740.300 "zelembaća". 

Nije sve, međutim, išlo glatko po Novaka. Na startu duela nije bio u pravom ritmu. Bolne grimase i govor tijela su nagovještavale da nešto nije u redu...

Pa ipak, u dobro poznatom, šampionskom stilu se izdigao iz problema. U 12. igri, prvi vođstvu 6:5 i rezultatu 30:30 Norvežanin je asom stigao do poena. No, Noletu je nešto govorilo da zatraži "čelendž".

I lopta je bila u autu, za milimetar, dva. Bio je to ključni trenutak pošto je favorit stigao do brejk lopte koju je iskoristio za početno vođstvo.

Na krilima tog uspjeha srpski as je zakoračio u drugu dionicu, na vrijeme oduzeo servis rivalu, a onda, uz manje probleme, priveo duel kraju.

Uslijedila je fešta sa svojim timom i porodicom, protokolarne obaveze, ali i originalna poruka ispisana na kameri:

"Ma tako je bre. Ajmo Orlovi!", bila je jasna Novakova poruka podrške srpskim fudbalerima pred kojima je mundijalski izazov u Kataru.

Zatim je uslijedio i šampionski govor:

"Veoma sam srećan zbog trofeja. Nakon grend slemova, ovo je najveći turnir u našem sportu. Slavio sam, stigao rekordera Rodžera Federera... Poseban značaj ove titule je što je došla na kraju izazovne godine i svega što sam preživio sa svojom porodicom i timom. Ovo je bila najizazovnija sezona mentalno. Činjencia da sam sedam godina čekao na pehar, čini ovaj trijumf još slađim", "poentirao" je kraj najstariji prvak završnog mastersa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()