Prekinuta vladavina Đokovića: Novak više nije prvi, a ni drugi na ATP listi

Promjene na vrhu

10.06.2024. 09:00
  • Podijeli:
novak đoković, 3 jun 2024 - profimedia-665e97147a091.webp Foto: Profimedia

Novak Đoković je pao na treće mjesto na ATP listi nakon što se morao povući s Roland Garrosa zbog povrede meniskusa koljena.

On je zbog toga ispustio veliki broj bodova, pošto je branio titulu osvojenu prošle godine u Parizu. Đoković je apsolutni rekorder s 428 sedmica provedenih na vrhu.

To je maksimalno iskoristio Jannik Sinner koji je plasmanom u polufinale obezbijedio prvo mjesto na ATP listi. To mu je bio prvi put u karijeri da je zasjeo na tron. Mladi Italijan ima 9.525 bodova.

Trofej u Parizu je osvojio Carlos Alcaraz nakon što je pobijedio Aleksandera Zvereva u trileru koji je trajao pet setova. Osvajanjem Roland Garrosa španski teniser je skočio s treće na drugo mjesto i sada ima 8.360 bodova.

Na četvrtom mjestu je finalista Otvorenog prvenstva Francuske Zverev sa 6.885 bodova, dok je Daniil Medvedev peti. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()