Povratak kralja: Đoković se vraća na ATP pijedestal

Kralj će opet zasjesti na tron pošto je Karlos Alkaraz izgubio u polufinalu mastersa u Majamiju od inspirativnog Janika Sinera

01.04.2023. 08:35
  • Podijeli:
Novak Đoković_Kamran Jebreili AP Tanjug-6427ceb88589f.webp Foto: Kamran Jebreili / AP / Tanjug

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković u ponedjeljak se vraća na ATP pijedestal.

Kralj će opet zasjesti na tron pošto je Karlos Alkaraz izgubio u polufinalu mastersa u Majamiju od inspirativnog Janika Sinera, 7:6 (4), 4:6, 2:6.

Srpski na novoj listi imaće 7.160 bodova, dok će mu Španac gledati u leđa sa 6.780.

Nole će tako početi 381. sedmicu na vrhu, po čemu je apsolutni rekorder ispred Rodžera Federera sa 310.

Nakon što je postalo jasno da predaje tron, Alkaraz je poručio da je više razočaran jer nije uspio da kompletira "Sanšajn dabl", odnosno, da trijumfuje i u Indijan Velsu i u Majamiju,

"Nisam izgubio prvo mjesto, izgubio sam "Sanšajn dabl". Naravno, žao mi je zbog toga, ali imaću još dosta prilika da ga osvojim. Kada igram sa Janikom, osjetim drugačije ponašanje publike. Vjerujem da su ljudi imali priliku da gledaju divan meč", ocijenio je Alkaraz.

Siner će u finale smotre na Floridi igrati protiv Danila Medvedeva, koji je eliminisao Karena Hačanova sa 7:6 (5), 3:6, 6:3.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()