Pet koraka do sna: Đoković jači od rivala i povrede

Noletu je potrebno još pet pobjeda da ode do kraja, podigne jubilarni pehar, izjednači se sa Rafaelom Nadalom po broju grend slemova, te se vrati na ATP pijedestal

19.01.2023. 13:25
  • Podijeli:
Novak Đoković_Aaron Favila AP Tanjug-63c92828c9659.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena trijumfom nad Encom Kuakom 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:0.

Noletu je potrebno još pet pobjeda da ode do kraja, podigne jubilarni pehar, izjednači se sa Rafaelom Nadalom po broju grend slemova, te se vrati na ATP pijedestal.

I sve to samo 12 mjeseci nakon što su ga u Melburnu tretirali kao kriminalca, izbacili iz zemlje, potom mu zabranili ulazak u Ameriku, oduzeli mu bodove sa Vimbldona...

Srbin je sve to stoički podnio. Resetovao se. Napunio baterije. I došao da poravna račune.

Na prvoj prepreci je otpisao Roberta Karbaljesa Baenu, a na drugoj neugodnog Kuakoa, koji je danas igrao tenis života.

Počelo je, doduše, ubjedljivom i inspirativnom igrom favorita koji u prvom setu nije dao ni gram nade autsajderu.

Pa ipak, problemi su počeli u drugoj dionici. Novak se očigledno mučio sa povredom zadnje lože lijeve noge. Nije mogao da se kreće onako kako želi, tajming udaraca nije bio na potrebnom nivou, što se odrazilo i na semafor.

Srbin je bio prinuđen da uzme medicinski tajm-aut koji nije odmah dao rezultat. Francuz je to iskoristio da mu u taj-brejku "ukrade" set, izjednači i unese neizvjesnost. 

Mnogi su se tada zapitali koliko je povreda ozbiljna i može li Đoković još jednom da se izdigne iznad svih nedaća.

Odgovor su dobili vrlo brzo. Nole je treći period igre počeo sigurnim servis-gemom, brejkom i potvrdom brejka. Sa 3:0 na semaforu povratio je kontrolu i rutinski priveo set kraju.

 Tu se nije zaustavio. Uprkos dozi nervoze i prigovore sudiji zbog konstantnog navijačkog ometanja, Novak je odmah napravio brejk i više se nije osvrtao.

Naredni Đokovićev protivnik biće dobro poznato lice, Grigor Dimitrov, koji je eliminisao Lasla Đerea.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()