Nole poslije novog rekorda: Ogroman motiv i inspiracija

"Na godine ne gledam kao na faktor koji može da me uspori. Tvrdim da je 36 novih 26. Da, dobar je osjećaj"

14.07.2023. 17:58
  • Podijeli:
Novak Đoković Janik Siner_Alastair Grant AP Tanjug-64b166d6ed3ed.webp Foto: Alastair Grant / AP / Tanjug

Novak Đoković tvrdi da mu pobjede i rekordi izvojevani na terenu i dalju daju ogroman motiv i predstavljaju inspiraciju da nastavi da pomjera granice.

Nole je ovog popodneva na pleća bacio Janika Sinera i došao na korak od odbrane vimbldonskog trona.

U nedjelju će igrati svoje deveto londonsko finale s ciljem da osvojio rekordni osmi pehar.

Kakav god bude bio epilog tog boja, Srbin će oboriti rekord kao prvi čovjek koji je igrao 35 završnica grend slema, preslišavšu čuvenu Kris Evert.

"Želim da vjerujem da igram svoj najboji tenis. Ovo je individualni sport, morate da se uzdate u sebe, da budete mentalno i fizički na najvišem nivou. Na godine ne gledam kao na faktor koji može da me uspori. Tvrdim da je 36 novih 26. Da, dobar je osjećaj. Osjećam ogromni motiv i inspiraciju za sport koji mi je toliko toga dao u životu. Pokušavam da budem iskren i da uzvratim uslugu tenisu koliko god mogu", poručio je čovjek koji je vezao 104 grend slem trijumfa nakon što osvoji prvi set.

Po običaju, Novak nije propustip priliku da čestita protivniku:

"Polufinale je, očekivano, bilo intenzivno. Igrali smo tri trijesna seta, mada možda konačan rezultat to ne pokazuje. Treći set je mogao da ode na obje strane. Janik je imao 40:15 na 5:4, promašio je tada nekoliko udaraca, ali me stalno pritiskao. Imao je svoje šanse. I danas je dokazao zašto je jedan od najbolljih igrača svijeta, u to nema sumnje".

Prilično šokantna bila je situacija iz četvrtog gema drugog seta kada je sudija Ričard Heig oduzeo poen šampionu jer je uzviknuo tokom poena. Nole je bio šokiran.

"To, nazovimo, ometanje danas je moglo da promijeni kurs meča. Osjećao sam se vrlo nervozno poslije toga, ali nekako sam se pregrupisao. Možda i prvi put u karijeri mi se desilo tako nešto. Nemam taj produženi krik, možda je bio eho od krova. Ne znam, nisam to osjetio kao ometanje rivala. Sudija je donio tu odluku i ja sam to morao da poštujem", pojasnio je srpski as.

Osvajač 23 grend slema za kraj je poručio da slijedi odmor. Aktivan, doduše. Jer, pomno će pratiti drugu polufinalnu bitku između Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva.

"Sastaju se dva sjajna igrača. Obojica igraju odličan tenis. Uživaću gledajući ih, ali na stolu za masažu", zaključio je Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()