Nepobjediv: Đoković otpisao i Cicipasa za 20. recku u nizu

U sjajnoj predstavi na mreži mogli samo da uživamo u atomskom tenisu sa dobro poznatim epilogom

05.11.2022. 19:01
  • Podijeli:
Novak Đoković_Tanjug-1667671159804.webp Foto: Tanjug

Novak Đoković se plasirao u finale mastersa u Parizu pošto je savladao i Stefanosa Cicipasa, upisavši tako 20. uzastopnu pobjedu.

U sjajnoj predstavi na mreži mogli samo da uživamo u atomskom tenisu sa dobro poznatim epilogom, Noletovim trijumfom - 6:2, 3:6, 7:6 (4).

Bio je to jedan od najboljih mečeva ove godine. Doduše, nije sve "mirisalo" na dramu nakon što se favorit "prošetao" kroz prvi set. Na startu drugog je, čini se, propustio priliku da "slomi" Grka koji se ubrzo razgoropadio.

Zaigrao je Cicipas sjajno, uspio je da uradi nešto što malo ko može - da izbaci Srbina iz komforne zone. Kako je vrijeme odmicalo, Đoković se sve teže kretao, disao, po gestikulacijama je bilo je jasno da sve ne ide po planu.

A ako dodamo na to i faktor publike, koja nije bila nekulturna, već je većinski bila na strani rivala, onda je jasno zašto je Nole izbačen iz takta.

Treća dionica je bila fenomenalna. Stefanos je imao početni servis, nije ga ispuštao i svakim vođstvom je pravio sve veći pritisak na rivala.

Bio je na dobrom putu da upiše tek treću pobjedu nad njim pošto je u 13. igri stekao brejk prednosti. No, onda je Đoković pokazao zašto je najbolji ikada.

Stjeran uz zid, Nole je uzvratio ne sa jednim, nego sa dva mini-brejka, od kojih je prvi bila sjajna forhend paralela. A kada je zagospodario terenom, rutinski je prvio meč kraju za deveti trijumf nad Grkom.

Protivnik pariskom šampionu na posljednjem koraku ka odbrani krune biće Holger Rune, koji je eliminisao Feliksa Ožije-Alijasima (6:4, 6:2).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()