Nadal pecka Đokovića: Rodžer i Rafa su uradili više za tenis

"Da Rafa nije bio toliko dugo povrijeđen, vjerovatno bi osvojio više od svih ostalih"

11.07.2023. 10:25
  • Podijeli:
Toni Nadal_Profimedia-64ad0cfcabfce.webp Foto: Profimedia

Ne vole ga i to ti je! Novak Đoković je trn u oku zapadnjaka čiji romantični duopol Rodžer Federer - Rafael Nadal je razbio u paramparčad.

Godinama se planeta divila Švajčarčevoj eleganciji, potom i Špančevom "nikad se ne predaj" duhu.

Za mnoge je zato postojala samo jedna dilema: ko od njih dvojice će biti upamćen kao najveći ikada.

No, jedan sanjar iz male Srbije je imao nešto drugačije planove.

Sanjao je da bude svjetski broj jedan, da osvaja Vimbldon, da pobjeđuje najbolje.

Nole ne samo da je dosanjao san, nego je "pomeo" obojicu protivniku u odnosu na koje ima najbolji međusobni skor.

Ima najviše osvojenih grend slemova, mastersa, sedmica na teniskom pijedestalu...

Kako koji rekord bude oboren, tako i oni "najtvrdokorniji" priznao da je Srbin GOAT.

Ali, čini se da ni to više nije dovoljno. Sada je, valjda, važnije, ko je šta učinio za tenis.

Ko gubi, ima pravo da se ljuti. A Rafin stric Toni Nadal je baš pogođen onim što Đoković radi.

"Vjerujem da su Federer i Nadal uradili mnogo više za tenis od Đokovića. Pogotovo Rodžer, koji je prevazišao sve. Kada govorimo o tome ko je najbolji svih vremena, treba da uzmemo u obzir jasne standarde, koji su opet diskutabilni. Jer ko je najbolji svih vremena, onaj sa svjetskim rekordom ili onaj ko osvoji Olimpijske igre? Iskreno, ne znam... Mišljenja sam da je Federer taj koji je uspio da igra na višem nivou i postigne teže stvari, Novak je taj koji je osvojio najviše, a da Rafa nije bio toliko dugo povrijeđen, vjerovatno bi osvojio više od svih ostalih", hrabro je prognozirao Nadal senior.

Na pitanje da li je posljednjim odgovorom želio da kaže da je Đoković bolji od Nadala, uzvratio je:

"Pa Novak je uspješniji jer je osvojio više grend slemova od Rafe. Mada, treba da istaknemo da se igra najviše na tvrdim podlogama. Dakle, Rafa igra tri grend slema na površinama koje mu ne odgovaraju. Sve masterse igra na površinama koje mu nisu odgovarajuće".

I ne samo da je našao alibi za svog pulena, nego je optimistično "ispalio" i sljedeće. Na pitanje da se, na primjer, Australijan open igra na šljaci, da li bi Nadal osvojio 35 grend slem titula, odgovorio je:

"Sigurno. Dosta je malih stvari koje mnogi ne uzimaju u razmatranje", zaključio je Nadal.

Samo, i Toni i njemu slični su zaboravili jednu bitnu stvar. Što više gaze Đokovića i nipodištavaju njegove rekorde, on biva sve bolji i bolji. Iz inata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()