Nadal najavio kraj karijere

Španski teniser Rafel Nadal zvanično je odustao od igranja na Roland Garrosu

18.05.2023. 17:59
  • Podijeli:
Tan2023-01-1807551254_5 Rafael Nadal AP PhotoDita Alangkara-63c7a50c6e82c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Jedan od najboljih tenisera svih vremena tvrdi kako je učinio sve da se oporavi na vrijeme za svoj omiljeni Grand Slam turnir, ali da na koncu, odluku nije donio on.

“Neću biti u mogućnosti igrati Roland Garros. Odluku je donijelo moje tijelo. Neću moći igrati sljedećih nekoliko mjeseci”, rekao je Nadal.

Španac tvrdi da radi sve što je moguće da se oporavi što prije, kako bi u svoju posljednju sezonu u karijeri ušao spreman.

“Nadam se da ću biti spreman za Davis Cup i želim igrati u 2024. godini, koja će biti posljednja u mojoj karijeri. Želim uživati i reći zbogo turnirima na kojima želim igrati”, rekao je Nadal, prenijela je N1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()