Morezmo otkrila: Nadal prvo htio oproštaj na Roland Garrosu pa odustao

Već poslije prvog treninga četrnaestostruki šampion je uvidio da je situacija sa njegovim tijelom mnogo bolja nego što je pretpostavljao i promijenio je mišljenje

29.05.2024. 12:34
  • Podijeli:
nadal-663cddf31239e.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Rafael Nadal je na Roland Garros došao sa idejom da mu to bude posljednje učešće na turniru na kome je imao najviše uspjeha, ali je potom odustao. To je otkrila Amelie Mauresmo, direktorka Francuskog opena.

“Sve smo imali spremno i dogovoreno za oproštaj – objelodanila je nekada najbolja teniserka svijeta u intervjuu za „Amazon“.- Sve do trenutka kada je Rafa došao na Garros.

Već poslije prvog treninga četrnaestostruki šampion je uvidio da je situacija sa njegovim tijelom mnogo bolja nego što je pretpostavljao i promijenio je mišljenje. Tada je saopštio organizatorima da neće biti oproštaja.

Kada je Nadal izgubio meč prvog kola protiv Alexandra Zvereva, Mauresmo ga je na terenu ponovo pitala da li želi oproštaj, ali se on poslije kraće razmjene riječi obratio publici. Tako je oproštajna ceremonija otpala iako je prije početka turnira bila planirana.

Ovo je još jedan dokaz da Rafa ne namjerava da se povuče, da će igrati sve dok mu tijelo dozvoli. Poslije poraza od Zvereva je rekao da će možda preskočiti Wimbledon i ostatak sezone na travi kako ne bi rizikovao novu povredu i sačuvao tijelo za Olimpijske igre na šljaci Roland Garrosa. Na posljednjoj konferenciji za medije je istakao da ne zatvara vrata 2025, da će igrati i dogodine ako ne bude težih povreda.

Da bi se uspješnije takmičio i izbegao slične situacije kao u Parizu kada je već u prvom kolu igrao protiv Zvereva, on što prije mora da riješi dva važna problema – nedostatak mečeva i loš rejting. Sve dok se na svjetskoj listi ne popne do bar prvih 30, rizik od ranog igranja protiv favorita je veliki. Samim tim ako bude rano ispadao sa turnira, neće imati dovoljno mečeva da popravi igru.

Zato mora da reši te probleme što prije. Ako preskoči travu u sljedećih šest nedjelja neće imati ATP turnire, pa zato vjerovatno treba da razmisli o igranju na challengerima. Oni mu možda neće donijeti dovoljno poena da se nađe u vrhu, ali bi mogao da poveća broj mečeva i samim tim formu prije Olimpijade.

Naravno, challengeri su druga teniska liga i na njima nema rivala iz vrha, ali to možda i ne bude hendikep, jer će se manje zamarati i lakše, bez mnogo rizika za svoje zdravlje, podizati formu. To su dileme koje treba da riješi u narednim sedmicama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()