Moćno, moćnije, Đoković: Istorija nadohvat ruke

Nole je čovjek u misiji, njegova trenutna ambicija je 10. melburnška recka kojom bi preuzeo vođstvo u GOAT trci. A to je konačni cilj srpskog asa, da bude najbolji ikada

25.01.2023. 11:51
  • Podijeli:
Đoković Rubljov Ng Han Guan AP Tanjug-63d0f9c594c1c.webp Foto: Ng Han Guan / AP / Tanjug

U velikom stilu, autoritativno, surovo, bez milosti Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena.

Andrej Rubljov, prosto, nije imao šanse. Nole je čovjek u misiji, njegova trenutna ambicija je 10. melburnška recka kojom bi preuzeo vođstvo u GOAT trci. A to je konačni cilj srpskog asa, da bude najbolji ikada.

Današnja igra savršeno se uklapa u tu šampionsku priču. Vlasnik 21 GS titule bio je nemilosrdan, pa konačnih 6:1, 6:2, 6:4 nikog ne iznenađuje. 

Kakve su mu namjere, Đoković je pokazao od prvog poena. Mnogi rivali bi se opredjelili za izbjegavanje Rusovog najjačeg oružja, forhenda, ali Novak nije kao drugi.

Na momente se činilo da čak i forsira forhend protivnika, čime ga je pomalo i zbunio, ali mu i poslao jasnu poruku da ga se ne boji i da je na teren izašao da ga porazi.

Kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve jasnije i jasnije da će ovo biti duel bez mnogo drame. Rani brejk je nagovijestio epilog prvog seta, a jedina Noletova distrakcija, pored povremenih udara vjetra, bio je nekorektni navijač koji ga je konstantno vrijeđao.

Samo, učinio je medvjeđu uslugu i sebi i Rubljovu, jer je baš nakon nove runde provokacija Nole vezao tri poena, "brejknuo" Rusa po drugi put, a onda odservirao za brutalnih 6:1.

Kada ste šesti teniser planete, borite se za polufinale grend slema, a s druge strane mreže je rival koji vas je u prvoj dionici pomeo sa terena za svega 40 minuta, onda se nije lako vratiti u igru.

Bilo je to jasno iz Andrejovih pogleda i gestikulacija. Nemoć. To je najjednostavniji opis njegovog stanja. U pojedinim trenucima se činilo kao da je na granici suza.

Bio je ranjiv, a Đoković na terenu nema milosti. Po gotovo identičnom scenariju uzeo je i drugi set i tako zakoračio ka polufinalu.

Slika se nije promijenila ni u trećoj dionici. Nole je već u prvom gemu napravio brejk, potom ga je potvrdio, a onda napao dupli brejk. Imao je jednu šansu, nije ju iskoristio.

I potom, kao da je povukao ručnu. Nije više forsirao. Čuvao je snagu za svoje servis gemove koje je rutinski i osvojio, za prolaz dalje i zakazivanje megdana Tomiju Polu.

Đoković je u Melburnu vezao 26 trijumfa, čime se izjednačio sa rekorderom Andreom Agasijem. Ako se zna da "dolje ispod" nikad nije izgubio ni polufinale ni finale, jasno je da je obaranje rekorda više nego izvjesno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()