Maske su pale: Farmaceuti izbacili Đokovića sa US opena

Igra laži, obmana, apsurda i licemjerja dovedena je do kraja

25.08.2022. 18:40
  • Podijeli:
Novak Đoković_Tanjug.jpg Foto: Tanjug

Novak Đoković izgubio je još jednu bitku u ratu u kojem mu protivnici nisu rivali sa reketom, nego kompanije koje obrću milijarde dolara i guraju prste tamo gdje im mjesto nije.

Upravo to je slučaj sa US openom, posljednjim ovosezonskim grend slemom na kojem je Srbin želio da nastupi i nastavi pohod ka teniskoj besmrtnosti. Ali, neće. Zadnju riječ nisu imali sportisti, već ljudi iz sjenke kojima je Nole odavno trn u oku.

Iako su američke vlasti prije nekoliko sedmica ublažile sve zdravstvene mjere po pitanju virusa korona, na snazi je ostalo pravilo da nevakcinisani stranci ne mogu u Sjedinjene Države. Osim, ako to nije u interesu zemlje.

Očekivalo se zato da predstavnici Američke teniske asocijacije USTA "okrenu telefon" i izdejstvuju nesmetan nastup srpskog asa. Uostalom, na smotrama održanim 2020. i 2021. Đoković je dobijao odobrenje za nastup. Danas, kada se u mejnstrim medijima korona gotovo ni ne spominje, Novak je precrtan.

Zašto, pitali su se mnogi. Legendarni Džon Mekinro je, u svom stilu, trenutno stanje nazvao sra*em. U istom tonu su govorili i Tenis Sandgren, Rajli Opelka, Džon Izner, Mardi Fiš redom američki aduti koji su u svojoj državi, na svom slemu, željeli da vide po mnogima najboljeg ikada.

Odgovor zašto u 2022. godini savršeno zdrav čovjek, možda i najzdraviji teniser planete, koji je stekao prirodni imunitet tako što je koronu pobijedio dva puta, ne može da nastupi na terenima "Flašing medousa" dobili smo kada se u priču uključila "Moderna".

Riječ je o američkoj farmaceutskoj i biotehnološkoj kompaniji koja je u 2021. godini imala neto prihod od 12,2 milijarde dolara i koja, gle čuda, proizvodi vlastitu vakcinu protiv korone. Đoković, kao neko ko je javno rekao da ne želi da se cijepi dok vakcina ne prođe duža i detaljnija istraživanja, stao joj je na žulj, a onda je jednostavno eliminisan.

Da se nešto valja iza brda, moglo se naslutiti prije nekoliko dana kada su pojedini novinari pod uticajem istog lobija krenuli da pucaju po Noletu iz svih oružja. Medijski psi Ben Rotenberg i društvo krenuli su da laju, stvarajući teren za objavu velike informacije: US open i "Moderna" su potpisali ugovor koji je u javnosti ocijenjen kao najobimniji do sada.

Igra laži, obmane, apsurda i licemjerja dovedena je do kraja: savršeno zdravi Đoković nije poželjan u Njujorku u kojem svaki Amerikanac može da prisustvuje mečevima, bez obzira na to da li je vakcinisan ili nije. Jasno je kao dan da ovdje nije riječ o javnom zdravlju, već politici.

A nakon što su maske pale, Đokoviću nije preostalo ništa drugo nego da prizna poraz:

"Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim navijačima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro!", napisao je Nole na društvenim mrežama.

Srpski as je izgubio bitku, ali, ako nas je istorija nešto naučila, ovaj prljavi rat je sve samo ne gotov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()