"Kyrgios is out": Prošlogodišnji finalista propušta Wimbledon

Od početka godine ima velike probleme s povredama

03.07.2023. 07:42
  • Podijeli:
nick-kyrgios-reuters.jpg

Prošlogodišnji finalista Wimbledona - Australac Nick Kyrgios, neće učestvovati na ovom Gradn Slam turniru ove godine nakon što je neposredno pred početak potvrdio da se povlači.

On je u ovoj sezoni odigrao samo četiri meča i to na ATP turniru u Stuttgartu, a u međuvremenu se povukao i sa ATP turnira u Halleu te s turnira u Mallorci.

Jasno, od početka godine ima mnogo problema s povredama, a imao je i privatne probleme koji su dodatno zakomplikovali situaciju, pa je na kraju odlučio ostaviti tenis "po strani".

"Veoma sam tužan što moram odustati od Wimbledona, a tokom povratka na teren osjetio sam bol u ručnom zglobu. Pokušao sam uraditi sve da bih bio spreman za igru i veoma sam razočaran što nisam imao više vremena prije Wimbledona. Ali, kao i uvijek, vratit ću se", napisao je ovaj Australac u poruci.

Ovaj teniser, trenutno na 33. mjestu ATP liste, prošle godine je igrao finale Wimbledona protiv Novaka Đokovića, no nije se uspio previše proslaviti i doživo je poraz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()