Još jedna potvrda: I Vajdin učenik nastupa u Banjaluci

Od maja 2022. godine Molčan je počeo da radi sa Vajdom koji mu je i danas trener

02.08.2023. 17:50
  • Podijeli:
Aleks Molćčan_Dejan Rakita Pixsell-64ca79ce32835.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Najbolji slovački teniser Aleks Molčan, kojeg trenira dugogodišnji učitelj Novaka Đokovića Marjan Vajda, potvrdio je učešće na predstojećem čelendžeru u Banjaluci.

Trenutno 120. Igrač na ATP listi  do sada je igrao tri finala od kojih je prvo bilo 2021. godine u Beogradu, Drugo 2022. godine u Maroku, a treće veoma brzo u Lionu. Te godine je napravio svoj najbolji rang u karijeri, bio 38. igrač na svijetu.

Od maja 2022. godine Molčan je počeo da radi sa Vajdom koji mu je i danas trener. Prošla godina definitivno je bila najbolja za slovačkog igrača pa je tada igrao svoje prvo polufinale turnira ATP 500.

Ove godine dva puta je igrao treće kolo na turnirima iz masters serije, a na Australijan openu je pobijedio trostrukog grend slem prvaka Stena Vavrinku.

Publici u Banjaluci je poznat po učešću na turniru iz serije ATP 250 Srpska open ove godine gdje je došao do polufinala. U Banjaluci je Molčan poražen od kasnijeg finaliste Andreja Rubljova.  

Trenutno Aleks igra turnir u Kicbilu, a zanimljivo je da će se sutra sastati sa Sebastijanom Baezom koji će na Banjaluka openu biti postavljen za prvog nosioca.

Glavni turnir u Parku Mladen Stojanović počinje u ponedjeljak, 7. avgusta. Kvalifikacije su dan ranije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()