Jabeur nakon velikog preokreta do finala Wimbledona

Da li će ovo biti druga sreća za teniserku iz Tunisa

13.07.2023. 18:52
  • Podijeli:
jabeur reuters-64b02b6f8a374.webp Foto: Reuters

Ons Jabeur iz Tunisa se plasirala u finale Wimbledona drugi put u karijeri i to drugu godinu zaredom. U polufinalu je Jabeur bila bolja od druge igračice svijeta Arine Sabalenke.

Jabuer je pobjedu vrijednu finala upisala u nakon preokreta, u tri seta – 6:7, 6:4, 6:3. Bila su joj potrebna dva sata i 15 minuta u sjajnom meču za obje igračice, finalu prije finala.

Jabeur će igrati za petu titulu u karijeri i prvi slem, ovo joj je treće grend slem finale.

Prvi set je trajao sat vremena, a nakon što su obje teniserke bile sigurne na svoje servise, odlučio je tie-break. Sabalenka je imala više koncentracije u 13. gemu i riješila ga je u svoju korist rezultatom 7:5.

Prvi break na meču viđen je u petom gemu kada ga je napravila Sabalenka i povela sa 3:2, a potom i sa 4:2 te su svi očekivali da će mirno privesti meč kraju. No, Jabeur je potom napravila dva breaka i izjednačila na 1:1 u setovima sa 6:4.

Gubitak već unaprijed dobivenog seta je demotivisao Sabalenku koja je u šestom gemu trećeg seta dozvolila break protivnici, te je Jabeur na kraju odlučujući set riješila u svoju korist sa 6:3 i ušla u finale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()