Hrvat osvojio Rolan Garos u parovima

Napravio pometnju pobjedničkim govorom

11.06.2023. 19:20
  • Podijeli:
Dodig i Krajicek_Tanjug AP-6485fe51accfb.webp Foto: Tanjug/AP

Hrvatski teniser Ivan Dodig (38) i Amerikanac Austin Krajiček (32) osvojili su Rolan Garos u parovima svladavši u velikom finalu belgijski par Sander Žile i Joran Vliegen s 6:3, 6:1, ali nakon finala Dodig je žestoko kritikovao organizatore.

On je nakon osvajanja pehara održao potpuno netipičan pobjednički govor, kojim je umjesto riječi hvale iskazao sav bijes zbog onoga što mu se dešavalo tokom dvije sedmice u Parizu.

"Imam još nešto važno da kažem. Ja sam četiri puta osvajao Rolan Garos i imam ukupno sedam Grend slem titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportista, a to znači da svi igrači treba da budemo jednaki kada se takmičimo", rekao je Dodig.

Potom je objasnio šta je problem:

"Jako sam tužan što moram ovo da vam pričam, ali ja sam 15 dana na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turista u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Rolan Garos i ovaj turnir zaslužuje da tretira svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao", poručio je Dodig.

Dodigu je to treći Grend slem naslov u konkurenciji muških parova - 2015. je otišao do kraja u Rolan Garosu s partnerim Brazilcem Marselom Melom, a 2021. je slavio na Australijan openu sa Slovakom Filipom Polašekom, prenosi Klix.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()