Hit snimak 12-godišnjeg Alcaraza: Najavio osvajanje Wimbledona, ima još jedan cilj

Nakon što je osvojio turnir u All England Clubu, Alcaraz je postao hit zbog snimka dok je još bio 12-godišnjak

17.07.2023. 21:30
  • Podijeli:
mali_Carlos_Alcaraz_foto_TW-64b580250ee93.webp Foto: Twitter/@ma__linharess

Nakon što je ostvario najveći uspjeh u karijeri i osvojio Wimbledon, Carlos Alcaraz je došao u fokus javnosti i zbog izjave dok je bio 12-godišnji dječak.

Alcaraz (20) najveća je senzacija svjetskog tenisa. Aktuelni broj jedan došao je do najvećeg uspjeha karijere savladavši do jučer nedodirljivog šampiona Wimbledona Novaka Đokovića rezultatom 3:2 u velikom finalu.

Za mladog Španca to je ostvarenje snova. Do sada je osvojio US Open, Grand Slam turnir koji ima istu bodovnu vrijednost kao Wimbledon, ali se ne može porediti u teniskom smislu s turnirom koji se igra u Londonu jer se Wimbledon oduvijek naziva i nezvaničnim prvenstvom svijeta u tenisu.

Nakon što je osvojio turnir u All England Clubu, Alcaraz je postao hit zbog snimka dok je još bio 12-godišnjak. Pred kamerama je izjavio da mu je velika želja osvojiti Wimbledon i Roland Garros, a jedan od ta dva sna je uspio ostvariti.

Kao Španac, prirodna podloga mu je šljaka, a zbog toga mu je san osvojiti i Roland Garros, što ne bi trebalo biti nikakav problem ukoliko nastavi s ovakvim igrama i razvojem u budućnosti.

"Ja sam Carlos Alcaraz i imam 12 godina. Cilj mi je da osvojim Roland Garros i Wimbledon, a uzor mi je Roger Federer", govorio je Alcaraz s 12 godina.

Sada je osvojio najvažniji teniski turnir i da bude simboličnije, učinio je to na mjestu gdje je njegov najveći uzor, pomenuti Federer, ostvario najveće uspjehe karijere i ostao još uvijek rekorder s osam titula.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()