Grku pripao maraton: Cicipas preko Sinera do četvrtfinala

Četvrti teniser planete morao je dobro da se pomuči kako bi izborio prolaz među osam najboljih

22.01.2023. 13:31
  • Podijeli:
Stefanos Cicipas_Ng Han Guan AP Tanjug-63cd297565320.webp Foto: Ng Han Guan / AP / Tanjug

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u svoje četvrto četvrtfinale Australijan opena.

Četvrti teniser planete morao je dobro da se pomuči kako bi izborio prolaz među osam najboljih, koji je ostvario slavivši u maratonu protiv Janika Sinera.

Cicipas je bio favorit, tu ulogu je opravdao u prva dva seta, nakon kojih je na semaforu pisalo 6:4, 6:3. Pa ipak, Italijan je odbio da se preda. Uzvratio je istom mjero, naredne dvije dionice dobio je sa 6:3, 6:4, te najavio dramu.

U petom setu Grk je preuzeo inicijativu, u šestom gemu napravio ključni brejk i tu prednost zadržao do kraja (6:3).

U četvrtfinalu će se boriti protiv Jiržija Lehečke, koji je iznenadio Feliksa Ože Alijasima slavivši sa 4:6, 6:3, 7:6 (2), 7:6 (3).

Među osam najboljih su prošli i Sebastijan Korda te Karen Hačanov, nakon trijumfa nad Hubertom Hurkačom - 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (10), odnosno Jošihitom Nišiokom - 6:0, 6:0, 7:6 (4).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()