Džumhur nakon slavlja: Težak period je iza mene

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur nije skrivao zadovoljstvo nakon startne pobjede na Srpska openu

19.04.2023. 15:14
  • Podijeli:
dzumhur-643fe84227736.webp Foto: UNA

Džumhur je porazio Lajama Brodija, prikazao je dobru igru, zaradio aplauze banjalučke publike i napunio samopouzdanje pred drugi ispit protiv Rišara Gaskea.

"Iza mene je težak period. Prošla godina je bila teška, imao sam zdravstvenih problema, nisam igrao četiri-pet mjeseci, izgubio mnogo poena i renking. Zato moram igrati mnogo čelendžera. Ovaj turnir je velika šansa za mene", rekao je Džumhur nakon meča u Banjaluci.

Dodao je da region treba ovakvih turnira. 

"Sjajno je što je iz Beograda prebačen u Banjaluku. Svi ugrači iz bivše Jugoslavije uživaju ovdje. Nemamo mnogo ovakvih prilika. Banjaluku pamtim po dobrom, poslije prošlogodišnjeg finala. Zaplakao sam zbog svega što se izdešavalo. Tada shvatio da još uvijek mogu da igram na ovom nivou u nastavku karijere", rekao je Džumhur.

Nervozan je, kaže, bio start meča protiv Brodija. 

"Uvijek na startu ima treme i straha. Propustio neke šanse, ali kada sam pustio ruku, izgledalo dosta bolje. Dobro je što je kratko trajalo", kazao je teniser.

Slijedi Gaske i novi meč.

"On zna igrati duge mečeve, znam i ja. On je veliki borac, pokazuje da može da igra na vrhunskom nivou. Ako budem igrao kao danas u drugom setu, mislim da imam šanse za prolaz dalje", poručio je Džumhur.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()