Đokoviću 90. titula u karijeri: Tsitsipas srušen za 76 minuta

Novak Đoković osvojio je turnir u Astani (ATP 500) pobijedivši Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0, po setovima je bilo 6:3, 6:4.

09.10.2022. 14:09
  • Podijeli:
Novak Djokovic foto Reuters-1665317385886.webp Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Astani (ATP 500) pobijedivši Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0, po setovima je bilo 6:3, 6:4.

To je Đokoviću bila jubilarna 90. titula u karijeri. Ove godine već je osvajao Wibledon, masters u Rimu, dok je prošle sedmice slavio u Tel Avivu.

Srpski teniser do titule je došao prilično lako, za 76 minuta igre.

U prvom setu obojica su bili sigurni na servisu, sve do 8. gema kada je Đoković došao do prvih brejk lopti koje je iskoristio i "prelomio" prvi set u svoju korist. Poveo je 5:3, a onda je bio siguran na svom servisu.

U drugom setu Đoković je zaprijetio u trećem gemu, ali se sjajni Grk izvukao. Sprski teniser lako je dobio svoj servis, da bi u narednom gemu došao do tri brejk lopte. Tsitsipas je prvu odbranio, ali je onda odigrao loš drop šot i izgubio je svoj servis. Đoković je potvrdio brejk i na semaforu je bilo 4:2.

 Pri rezultatu 5:4 Đoković je servisao za meč. Propustio je dvije meč lopte, ali je naposljetku slavio.

Ovo je bio 10. meč između Srbina i Grka, a Novak u pobjedama sada vodi sa 8:2 i u seriji je od sedam trijumfa u međusobnim duelima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()