Đoković plaši rivale: Želim da budem GOAT

Trka je, nakon penzionisanja Rodžera Federera, spala na dva trkača

14.01.2023. 11:17
  • Podijeli:
Novak Đoković_Aaron Favila AP Tanjug-63c26e68eb7e3.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Srpski as Novak Đoković poslao je jasnu poruku - da do kraja karijere želi da stekne status najboljeg tenisera svih vremena.

Popularna GOAT trka je, činilo se, bila gotova kada je Rodžer Federer prestigao rekord Pita Samprasa. Švajcarac je tada imao sve, najviše grend slemova, najviše sedmica na tronu, eleganciju, medijsku podršku, ljubav navijača...

Pa ipak, tada se u trku umiješao Rafael Nadal. Bik sa Majorke prvo je "meo" sve rivale na šljaci, a kada je isto počeo da čini i na ostalim podlogama, dobili smo "romantični" duopol, popularni FEDAL.

Zapadnjački mediji bili su oduševljeni rivalstvom. Rodžer i Rafa su dizani u nebesa, sve je bilo kao u holivudskom filmu.

Samo, njihov srećni kraj pokvario je Nole.

Pravo niotkuda, iz male, ozloglašene Srbije, pojavio se dječak koji se skrivao od NATO bombi, trenirao u razrušenom bazenu, napredujući uz ogromnu žrtvu svoje porodice.

I, naravno da je dočekan na nož. Tako je bilo prvog dana, tako je i danas, kada ima 21 grend slem titulu, apsolutni rekord po broju sedmica na ATP pijedestalu, bolji međusobni duel u odnosu na Nadala i Federera, najviše mastersa...

Uprkos tome, na Zapadu ga ne vole.

Prošle godine su ga izbacili iz Australije kao najvećeg kriminalca jer "možda misli drugačije".

U Ameriku mu nisu dali ući ni prošle, a čini se da neće ni ove godine jer želi da zaštiti autonomiju svog tijela.

Za pobjedu na Vimbldonu nagrađen je sa okruglo nula bodova...

I svo zlo koje su mu nanijeli, nije ga slomilo. Šta više, samo ga je motivisalo da nastavi dalje, da gura, da preskače prepreke, na terenu i van njega, da stremi ka najvišim visinama i apsolutno zasluženom mjestu u analima teniske igre.

"Stalno se vodi debata ko je najveći u istoriji, svjestan sam toga. Na neki način, želim da budem bolji od Nadala, želim da budem bolji od svih, ne znam zašto se ne bih tako postavljao, zato i igram i dalje", pojasnio je Novak, koji ima jedan grend slem trofej manje od Nadala.

U ponedjeljak počinje juriš na 10. pehar u Melburnu. Ali, ako ga i ne osvoji, neće biti smak svijeta, jer Nole planira da igra još dugo...

"Ne osjećam da mi je kraj iza ugla pa da zato imamo neki pritisak zbog skorašnjeg završtka karijere. Da moram da uradim nešto sad na ovom turniru, ove godine... Sav trud, rad cijelog mog tima, čitave karijere, njegovanje mog tijela, sada se isplaćuje. Sada se osjećam mlado i dobro, inspirisano da igram na najvećem mogućem nivou. Da li ću da osvojim još grend slemova ove godine, sljedeće ili one tamo, vjerujem da ću biti u dobroj poziciji. Verujem da ću imati dobre šanse, uvijek verujem u sebe. Prioritet mi je da sebe dovedem u najbolje psihofizičko i emotivno stanje kako bih mogao da se takmičim i sa Nadalom i ostalima koji nas izazivaju. Misli su sada samo na Australijan openu. Naravno, idem na titulu", zaključio je Đoković, uz zahvalnicu srpskoj zajednici u Australiji.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()