Đoković objasnio kako da na Wimbledonu izbjegnu "policijski sat"

Teniser iz Srbije uputio kritiku organizatorima

11.07.2023. 13:55
  • Podijeli:
Novak Đoković_Vimbldon_Foto Tanjug AP Photo_Kirsty Wigglesworth-64ab33e4d39e6.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković jučer se plasirao u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dva dana borbe bio bolji od Poljaka Huberta Hurkacza (18. ATP). Nakon izuzetno teškog meča, Nole je kritikovao organizatore zbog pravila zbog kojeg nije mogao zavšiti meč istog dana kada ga je počeo.

Naime, duel je suspendovan zbog takozvanog sportskog policijskog sata koji nastupa u Londonu za sportska dešavanja poslije 23 sata po lokalnom vremenu, a mečevi kreću od 13.30 po lokalnom vremenu, što dodatno pravi probleme.

Đoković je apelovao da mečevi počinju ranije i da bi to moglo biti rješenje.

"Smataram da Wimbledon mora da promijeni to pravilo, znam da je policijski sat teško pomjeriti, ali mečevi mogu da počinju bar u 12 i to bi činilo razliku", rekao je Novak na konferenciji za medije.

Objasnio je da u svakom trenutku teniseri moraju biti spremni za promjene scenarija, jer se tačan raspored ne zna.

"Mislio sam da imam bar sat i po vremena pauze, pa su me zvali poslije 20 minuta. Jednostavno, morate da budete spremni za svaki scenario, to su stvari koje možet samo da predviđate. Razmatrao sam prije toga da li da odem do smještaja, do kuće koja je u blizini. U nedjelju sam ostao u kompleksu i čekao sam sedam sati da počne, to je previše. Ne može ništa da se predvidi, čim sam vidio raspored za nedjelju znao sam da mogu da budu dugi mečevi prije mog. Imate unutar svega i igrače koji su tu sa timovima, sa opremom, nije lako naći kutak za sebe. Naravno, sve su to stvari na koje morate da se adaptirate i nije ni prvi ni posljednji put. Znam da Wimbledon poštuje tradiciju i to je nešto što poštujem, ali smatram da ima stvari koje treba da se promijene."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()