Đoković: Ne sjećam se kad sam se zadnji put osjećao tako jadno

Teniser iz Srbije ostvario 32. uzastopnu pobjedu na travi

10.07.2023. 18:28
  • Podijeli:
novak djokovic reuters-64ac315a1ffce.webp Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je danas teže od očekivanog nastavio svoj wimbledonski niz ostvarivši 32. uzastopnu pobjedu na travi u All England Clubu.

Do svog 14. četvrtfinala na najvećem teniskom turniru stigao je pobijedivši Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 18.) sa 7:6 (6), 7:6 (6), 5:7, 6:4 u dvoboju koji je trajao dva dana.

"Čestitam Hubertu, odigrao je odlično, ali nije imao sreće. Ne sjećam se kad sam se osjećao tako jadno na reternu poslije njegovih nevjerovatno jakih i preciznih servisa. Ima sjajan servis, jedan od najboljih na svijetu i teško ga je pročitati. Igrati na brzoj podlozi, kao što je trava, to mu odgovara, to pogoduje dobrim serverima.

Nisam uživao, ali u najvažnijim trenucima, jučer i danas, bio sam pravi. Imao sam i sreće da dobijem taj prvi set. Ovaj meč je mogao otići u sasvim drugom pravcu, ali sam sačuvao živce u važnim trenucima", rekao je Novak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()