Đoković na korak da obori Federerov rekord

Još jedan u nizu

31.05.2024. 09:00
  • Podijeli:
novak đoković rolan garos AP PhotoJean-Francois Badias tanjug-6658b0eb7ee49.webp Foto: AP PhotoJean-Francois Badias Tanjug

Novak Đoković, prvi nositelj Otvorenog prvenstva Francuske, u drugom kolu Rolan Garosa je bez većih problema pobijedio Roberta Carballesa Baenu s rezultatom 3:0.

Najbolji teniser svijeta je tom pobjedom izborio treće kolo i stigao do 368. pobjede na Grand Slam turnirima.

Sljedeći protivnik Đokoviću bit će Italijan Lorenzo Musetti, a pobjedom protiv njega izjednačio bi se s Rogerom Federerom koji trenutno drži rekord s 369 pobjeda.

U jednoj od najtežih faza karijere, Đoković je i dalje na vrhu ATP liste, ali bi za ostanak na vrhu morao stići barem do finala.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()