Dileme više nema: Đoković je najbolji svih vremena!

Ako je do sada i bilo prostora za GOAT debatu, od ovog popodneva je, jednostavno, nema

11.06.2023. 18:24
  • Podijeli:
Nole_Thibault Camus AP Tanjug-6485fa6be3a10.webp Foto: Thibault Camus / AP / Tanjug

Dileme više nema, srpski as Novak Đoković najbolji je teniser svijeta svih vremena!

Ako je do sada i bilo prostora za GOAT debatu, od ovog popodneva je, jednostavno, nema.

Jer, Nole je na pleća bacio Kaspera Ruda, slavio sa 7:6 (1), 6:3, 7:5, po treći put osvojio Rolan Garos i tako po ko zna koji put ispisao istoriju, dodatno pomjerio granice, postavio limite koje samo jedan čovjek može da prestigne. A to je Novak sam.

Bila je to Srbinova 23. grend slem recka po čemu se osamostalio na vrhu liste ispred Rafaela Nadala, koji je zastao na "koti 22".

Ako se uzme u obzir da Nole ima bolji međusobni skor u odnosu na Rafu, ali i drugog velikog protivnika, Rodžera Federera, onda je jasno zašto je popularni Džoker najbolji igrač koji je uzeo reket u ruke ikada.

Ovome treba dodati da teniski GOAT ima i najviše sedmica provedenih na ATP tronu, na koji se vraća od ponedjeljka. Jedini je teniser koji je osvojio sve masterse, ne jednom, već najmanje dva puta.

Đoković je jedini u istoriji uspio sve grend slemove osvojiti barem tri puta. Ima i najviše velikih titula. Zaradio je najviše "love" na turu...

Sve su to stavke koje velikog asa iz male zemlje čine najvećim u istoriji ove igre.   

Pečat na ovo zvanje izvojevan je u teškoj, rovovskoj bici sa žilavim Norvežanninom koji nije imao šta da izgubi. Rud se borio kao lav, igrao gotovo savršen tenis... Samo, nije imao sreće jer je sa druge strane mreže bio Novak.

I jedan i drugi bili su silno opterećni teškim vremenskim uslovima. Vlažnost vazduha je bila ogromna, obojica tenisera teško su disala, još teže trčala...

U takvim uslovima Noletu je trebalo više vremena da se adaptira. Rud je to iskoristio i poveo sa 3:0. Nedugo zatim i 4:1. A onda je veliki šampion dostigao "radnu temperaturu".

Đoković je u prvih pet gemova imao dvocifren broj neiznuđenih grešaka, te tek pokoji viner. A onda su se stvari okrenule. Sve više direktnih poena i sve manje poklonjenih omogućile su srpskom asu da izjednači na 4:4.

Oba takmičara su zadržala svoj servis do 6:6, nakon čega je Novak ubacio u "taj-brejk mod". U Parizu je ove godine odigrao pet "trinaestih igara" i svih pet je dobio. Pri tom, u istim nije napravio niti jednu neiznuđenu grešku.

Isto je ponovio danas. Naprosto je oduvao Kaspera, slavio sa 7:1 i nagovijestio epilog. 

Sa početnim kapitalom u džepu Srbin je na početku druge dionice "pustio ruku". Ekspresno je napravio brejk, potvrdio ga, poveo 3:0 i više se nije osvrtao.

Igrao je u dominantnom stilu, bio bliže tome da još jednom "brejkne" rivala nego da izgubi prednost početnog udarca. Tako je prilično lako poveo sa 2:0.

Rud je došao do daha u četvrtom setu. Norvežanin je podigao nivo igre, uz manje probleme čuvao svoj servis, te u nekoliko navrata i prijetio brejkom.

Igralo se otvoreno, bez brejka, sve do 11. gema. I, Đoković tada kao da je "najušio krv", osjetio strah kod protivnika i potom jurnuo po svoj plijen.

Odlučno, autoritativno, bez milosti, uzeo je četiri briljantna poena na servis rivala, poveo 6:5. I otišao na predah.

Kada se vratio na teren, u velikom stilu je odservirao za gem, set, meč, rekord i tenisku istoriju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()