Đere pobijedio trećeg tenisera svijeta!

Veliki uspjeh

11.01.2023. 13:39
  • Podijeli:
laslo-djere-foto-profimedia.jpg

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Oklandu, pošto je danas u osmini finala pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Meč je trajao dva sata i sedam minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i norveškog tenisera i drugi trijumf Đerea. 

Srpski teniser je 70. na ATP listi, dok je Rud treći teniser svijeta. Đere će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Konstanta Lestjena, koji je 65. na ATP listi.

Rud je dobro počeo meč, a već u četvrtom gemu napravio je brejk. Norvežanin je držao prednost od tri gema i dobio je prvi set rezultatom 6:3.

Rud je imao brejk loptu već u prvom gemu drugog seta, ali je Đere uspio da se izvuče i da povede 1:0. Srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom, a u četvrtom gemu stigao je do brejka. Đere je osvojio drugi set rezultatom 6:3.

Velika borba viđena je u trećem setu. Đere je na startu trećeg seta propustio dvije šanse da oduzme gem na servis protivnika. 

Rud je u narednom gemu propustio čak tri brejk lopte, a onda se igralo gem za gem. Pobjednik trećeg seta, a ujedno i meča odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đereu rezultatom 7:3.

ATP turnir u Oklandu igra se za nagradni fond od 642.735 dolara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()