Dejvis kup: Srbija miljama daleko, Hrvatska blizu četvrtfinala

Završni turnir renomiranog nadmetanja, tj četvrtfinale, polufinale i finale, igraće se u Malagi od 24. do 27. novembra

17.09.2022. 21:23
  • Podijeli:
Laslo Đere_Tanjug.jpg Foto: Tanjug

Teniseri Srbije nalaze se pred eliminacijom iz Dejvis kupa i za prolaz u četvrtfinale će im biti potrebno pravo čudo. Hrvatska je, s druge strane, blizu cilja.

Nakon što je Srbija u prva dva ispita grupne faze izgubila od Španije i pobijedila Južnu Koreju, računica pred duel sa Kanadom bila je jasna - potrebna joj je pobjeda od 3-0 ili 2-1 u kom slučaju bi azijska selekcija morala da iznenadi Crvenu furiju.

Dogodio se upravo drugi scenario. Laslo Ðere je osigurao Srbiji vođstvo trijumfom nad Gabrijelom Dijaloom 6:2, 6:2, ali je izjednačenje slavljem nad Miomirom Kecmanovićem donio Feliks Ože-Alijasim 6:3, 6:4.

Kako je kanadski dubl predao meč, Orlovi su upisali pobjedu 2-1 i za prolaz među osam im je potrebna senzacija - da Korejanci šokiraju Špance.

Hrvati su u dijametralnom položaju. Slavljem Borne Goje protiv Sebastiana Baeza 6:1, 3:6, 6:3, te Borne Ćorića nad Fransiskom Serundolom 6:4, 7:6 (6), Kockasti su poveli sa 2-0 protiv Argentine i time osigurali trijumf.

A pošto su Nikola Mektić i Mate Pavić u igri parova dobili Maksima Gonzaleza i Horacija Zebaljosa (6:2, 7:5), mogu ispasti samo u jednom scenariju, da Šveđani sutra dobiju Italijane sa maksimalnih 3-0.

Završni turnir renomiranog nadmetanja, tj četvrtfinale, polufinale i finale, igraće se u Malagi od 24. do 27. novembra. Na njemu će učestvovati po dvije najbolje rangirane selekcije iz svake od četiri grupe.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()