Česi bolji u Dejvis kupu: Prvi u grupi poslije poraza Đerea

Prethodno je Dušan Lajović izgubio od Jakuba Menšika

16.09.2023. 19:54
  • Podijeli:
Laslo Đere 2-650474285ad79.webp Foto: Reuters

U drugom meču duela Srbije i Češke u okviru trećeg kola Dejvis kupa, Laslo Đere poražen je od Jiržija Lehečke sa 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

Prethodno je Dušan Lajović izgubio od Jakuba Menšika.

U prvom setu do desetog gema igralo se prilično mirno, bez brejka, a onda je pri vodstvu Đerea od 5:4 u Valensiji nestalo struje. Nastavilo se u sitom maniru, pa je prvi set otišao u taj-brejk, u kom je bio bolji Lehečka 9:7.

U drugom setu Češka je stigla do brejka već u drugom gemu, potom povela i 3:0. Napokon je Đere osvojio gem, a poslije napravio i brejk za 4:3 i povratak u igru. U naredna dva gema obojica su uzeli svoje servise, a dramatično je bilo u 10. gemu gdje se smjenjivala prednost, Đere je spasio tri meč lopte i na kraju ostao u setu. Ipak, naredna dva gema pripala su Lehečki za pobjedu, navode Sportske.net.

Češka je poslije grupne faze prva, sa sve tri pobjede, dok je Srbija druga i igraće protiv pobjednika ili grupe A Bolonji, ili grupe D u Splitu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()