BiH - Meksiko 2-0: Dubl juri treći "poen" i ukupnu pobjedu

Sutra je na rasporedu meč parova u kojem će Brkić i Bašić protiv Rejesa Varelaa i Gonzalesa juriti treći "poen" i ukupnu pobjedu

16.09.2022. 20:02
  • Podijeli:
Damir Džumhur_Srpska open.jpg Foto: Srpska open

Teniseri Bosne i Hercegovine nadomak su pobjede protiv Meksika pošto nakon prvog dana susreta Svjetske grupe I Dejvis kupa vode sa 2-0.

Nakon što je u prvom meču dana Nerman Fatić bio bolji od Herarda Lopeza Villasenora 6:3, 6:4 po setovima, Damir Džumhur je u drugom duelu nadigrao Alana Fernanda Rubija Fierrosa.

Najboljem bh. teniseru za pobjedu 6:2, 6:1 trebalo je samo 59 minuta igre.

Sutra sa početkom u 10 sati na rasporedu je meč parova u kojem će Tomislav Brkić i Mirza Bašić protiv Miguela Anhela Rejesa Varelaa i Santijaga Gonzalesa juriti treći "poen" i ukupnu pobjedu.

"Ovo je bilo do nas, sutra su ipak parovi u kojima su oni blagi favoriti. Bez obzira na domaći teren i to što Mirza i Tomislav igraju sjajno u paru, Meksikanci imaju dva odlična igrača u paru, jedan je i 25. igrač svijeta, trebaju da igraju jako dobro da bi dobili taj meč. Čestitam i Nermanu, za njega najbitnij meč u karijeri, znali smo da je u dobroj formi i da može da odigra jako dobro. To je danas pokazao”, analizirao je Džumhur.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()